Chambellan staat ten dienste van ondernemingen, instellingen of organisaties die zich echt willen engageren naast hun personeel, via communicatie-, motivatie- of opleidingsacties, en die de podiumkunsten zien als een trefzeker instrument.

1. Theater

Theater is een trefzeker en krachtig “cultureel medium”. Zo’n 30 jaar geleden deed het zijn intrede in bedrijven en organisaties, als een speels instrument voor communicatie (of motivatie). Over de troeven van het theater “in” het bedrijf bestaat ondertussen geen twijfel meer. Chambellan onderscheidt zich van de andere dienstverleners op de markt door uitsluitend voorstellingen, theatermomenten of muziektheater op maat te creëren, en zo de artistieke en de “niet-artistieke” wereld dichter bij elkaar te brengen. Chambellan verschijnt dus op het toneel wanneer andere communicatiemiddelen niet langer volstaan. Hier blijkt duidelijk het belang van de menselijke interface die de performer/schepper vertegenwoordigt. Wij geven u graag twee voorbeelden:

24 heures Dermato

business theater

Op basis van de getuigenissen van dermatologen schrijft en regisseert Chambellan een musical van 1 uur en een kwartier, met 4 acteurs ondersteund door pianiste Anne Wolf.  De voorstelling “24 heures Dermato” toert door de steden Namen, Luik en Luxemburg, en verhaalt een dag uit het leven van een dermatoloog. De show is bedoeld voor een medisch publiek, maar de opzet is wel zuivere ontspanning te bieden.

 

Solidariteit, Flexibiliteit, Professionele aanpak

théâtre entreprise belgique

Chambellan kreeg de opdracht een Sales Kick-off te omkleden en koos bewust voor een toneelmatige aanpak. De werknemers worden ondergedompeld in een “gespiegelde” fictieve weergave van het dagelijkse wedervaren van de onderneming. Ook de optredens van de managers zijn “geregisseerd en geacteerd”, om de verkoopteams om de tuin te leiden. De dag wordt besloten met een theaterworkshop voor de deelnemers, om het management inzicht te geven in wat op rolletjes loot en wat hapert.

2. Audiovisuele producties

De audiovisuele wereld heeft geen geheimen voor ons. Het is voor ons vertrouwd terrein, door onze betrokkenheid als acteur of regisseur bij verschillende film-, reclame- of televisieproducties. Chambellan Production kan dan ook een waaier van audiovisuele producten aanbieden, zoals multicameraproducties (concerten, clips, conferenties, fictie, documentaires, interviews, …), maar ook foto-opnames en muziek- en geluidsproducties (geluidsdecor). Wanneer de middelen dit rechtvaardigen (en toestaan), verwerken wij deze audiovisuele producten in de ons toevertrouwde evenementen.

Voorbeeld van audiovisuele producties:

Corporate : Lien Youtube

Concert : Lien Youtube

Voorbeeld van audioproducties:

Bande son 1 Bande son 2

3. De animatie van events

Bij Chambellan hebben wij vastgesteld dat tal van bedrijven of organisaties, en zelfs de organisatoren van events, vaak op de valreep een beroep doen op “animatoren”, “presentatoren” of “performers” om hun event te verrijken of op te vrolijken, en om de mensen (hun personeel) aan het lachen te brengen. De animatie gaat vaak verloren in een overaanbod van prikkels… Indien de animatie voldoende tijdig wordt ingepland, kan de inbreng van acteurs en performers echter een heuse hefboom blijken die spanningen wegneemt of boodschappen overbrengt. Voor Chambellan is een geslaagde animatie een goed bedachte, uitgeschreven en op maat gecreëerde animatie. Wij hebben geen catalogus met “speelklare” animatieprojecten waaruit we er lukraak een kunnen pikken. Wij geven u hieronder als voorbeeld twee zeer verschillende projecten. 

Men in MIVB

animation événement

Bij een uitreiking van certificaten aan verschillende departementen vroeg de organisator een vrolijke benadering, die niet te zwaar op de hand was. Wij hebben een scenario geschreven voor een clownesk duo van presentatoren en namen ook de regie voor onze rekening. De hele plechtigheid nam hierdoor een heel andere wending: de laureaten waren minder gespannen, de sfeer was veel losser.

 

Superhelden

événementiel events jeu de rôle

Chambellan werd aangezocht om, in het kader van een autoloze dag, een bewustmakingsactie voor milieuvriendelijke gebaren artistiek te ondersteunen. Ook hier kon Chambellan zich onderscheiden met “straattheater” op basis van de “spectaculaire” optredens van vier superhelden (Megawatt, Recycl+, Superbio en Mobilman)

4. Opstelling en uitvoering van educatieve programma’s en pedagogische spellen

Sinds 2011 organiseert en leidt Chambellan het “colloque des métiers…” (colloquium over beroepsopleidingen) in het kader van de Fêtes de Wallonie (Waalse feesten). Honderden leerlingen uit het hoger middelbaar hebben deze dagen al bijgewoond. Wij zoeken vooraanstaande sprekers aan én ontwerpen een scenario voor het evenement op zich. Bovendien werkt Chambellan pedagogische spelconcepten uit voor evenementen van toeristische verenigingen of structuren. Enkele voorbeelden:

De Gentlemen Nachtraven (les Gentlemen Noceurs)

scénario animation dans la ville, comédiens

In de zomer van 2013, gedurende 10 weekends, wandelden de Gentlemen Nachtraven (artiesten uit de wereld van het circus, het toneel, de dans, de muziek) tussen 22 uur ’s avonds en 2 uur ’s nachts door de straten van de hoofdstad, om de nachtbrakers te wijzen op het belang van de nachtrust van de omwonenden. Een initiatief van het BIM, ondersteund door een communicatiecampagne.

Ecoutez le reportage radio sur Bruxelles FM :


 

Wit lint

sur mesure comédiens sensibilisation

De verenigingen tegen echtelijk geweld worden subtiel in de kijker gezet in een op maat geschreven toneelstuk ter gelegenheid van de lancering van de veertiendaagse “wittelintjescampagne”.

5. Goudklompjes

Wij zetten alles op alles voor onze opdracht, wij zoeken en creëren/bedenken, indien nodig, de elementen die absoluut noodzakelijk zijn voor onze podiumoptredens, voor zowel de decors, de kostuums als de accessoires. Hiervoor werken wij samen met allerhande bevlogen mensen die de “gereedschapskisten” van hun ateliers voor ons opengooien om onze verbeelding werkelijkheid te laten worden.

création sur mesure

écoute service entreprise

events outils information

culture entrepriseanimation privé business outils information outils information
outils information outils information
outils information outils information outils information
outils information outils information outils information
outils information outils information

    Cliquez pour agrandir.


© 2016 Seabird by elemis - Rebuilt by agota.